fredag 7. juni 2013

Here we go again!

Hei, da har vi endelig kommet igang med det store husprosjektet vårt! Folk syns sikkert vi er klin gærne...akkurat "ferdig" å totalrenovere et hus, så begynner vi å bygge et nytt! ;) Vi må jo holde koken mens vi kan, og når vi har den muligheten med egen tomt så hvorfor ikke? Dessuten er det ikke vi som skal bygge, det får vi noen andre til å gjøre denne gangen.
Vi har tenkt på det lenge, men i fjor høst begynte vi å sette oss inn i hva dette innebærer. Og det er ikke lite! Vi satt lenge og kikket i kataloger, gikk på boligmesse, sendte forespørsler til ulike husprodusenter osv. Det er utrolig vanskelig å finne det perfekte huset. Vi har bestemt oss og ombestemt oss utallige ganger.

Valget falt til slutt på huset Tranan fra Fiskarhedenvillan. Både på grunn av at vi likte planløsningen, at det er funksjonibelt og vi får mye for pengene. Dessuten passer det godt inn i skauen her:)


Huset her er rødt, men vi kommer nok til å velge en lysere farge. Vi skal også speilvende huset slik at kjøkken/spisestue blir der gjesterom/bad/vasketom er. Og så skal vi flytte verandadøra i stua til kjøkkenet. Siden huset skal stå såpass langt bakover på tomta, vil vi ikke ha bruk for verandadør i stua.



Det beste med huset er at vi får både balkong/terasse og entre på samme siden. Slik kan vi utnytte tomtearealet best mulig og sette huset helt bakover mot grensa, og framsiden er fri til hage, P-plass etc. 

Men før vi i det hele tatt kunne begynne å tenke på bygging, måtte vi ha tomta klar. Etter en lang prosess med papirer, telefoner, nabovarsling og venting fikk vi endelig klarsignal. Den nye tomta er skilt ut og står klar og urørt. Entrepenørkontrakt, byggelån, byggesøknad og sånne ting er så og si i boks:)
Mest sannsynlig kan de sette spaden i jorda i starten av september, kanskje august! Selv om vi ikke skal gjøre bygginga selv blir det nok å holde på med fremover! Men vi gleder oss, og håper det skal gå forholdsvis knirkefritt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar